Här kommer receptet.
Monikas Lammcurry
600 gr lammgrytbitar
2 gula lökar
1 kingsolo vitlök
1 (stor)röd chili
2 msk färsk ingefära
1 burk krossade tomater
1 burk vatten
2-3 tsk Garam Masala
2 lagerblad
Lime
Salt och (peppar)
Olja
- Skala och hacka lök, vitlök och ingefära
- Skiva ner chilifrukten. (med kärnor), smula lagerbladet.
- Börja med att fräsa kryddorna (garam masala, chili, ingefära och lagerblad)
i olja i en gryta några minuter. - Tillsätt köttet, rör så kryddorna fastnar på köttet.
- Tillsätt därefter lök och vitlök.
- Häll på de krossade tomaterna och vatten
- Låt grytan puttra på medelvärme utan lock tills köttet är mört i ca 1-1½ tim
- Rör då och då så det inte fastnar.
- Späd eventuellt med mer vatten om grytan har reducerats för mycket
och känns för tjock. - Krydda med salt, (peppar) och lite pressad lime.
Till servering
Basmatiris
Mango chutney
Gurksallad
Raita (är en kall yoghurtsås)
Raita
2 dl matlagningsyoghurt
½ riven gurka
ca 1 tsk Garam Masala
Färsk hackad mynta
Färsk hackad koriander
Salt
Peppar
Blanda ihop alla ingredienser och servera kall till Lammcurryn.
Min resa i Sveriges Mästerkock fortsatte även efter detta avsnitt. Nu är jag den ende som inte har varit i någon eliminering.
Lycka!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar