Korv funkar alltid, det är
enkelt att laga och smaksättningen går att variera.
Vill man inte servera ris till går det bra att blanda ner en burk naturella vita bönor
I grytan.
Korvgryta med ris
ca 400 gram korv
(gärna kryddiga)
1 pkt bacon
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
4- 5 tomater
3 dl grädde
1 msk kycklingfond
(1 msk sambal oelek )
Salt
Peppar
Skiva ner korven och purjolöken. Skala och hacka
vitlöken.
Tärna ner tomaterna
Fräs korv, vitlök och purjolök i olja eller smör i en
gryta.
Häll i grädde och fond. Och lägg i tomaterna.
Låt grytan koka ca 10 minuter.
Smaka av med salt peppar och eventuellt sambal oelek
Skiva och knaperstek baconet i en stekpanna.
Rör ner bacon och i grytan innan servering.
Servering
Grönsaksris
Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
När riset är kokt, blanda ner grönsaker och några
matskedar smör
i riset.
Rostad lök
Hackad persilja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar