måndag 14 mars 2016

Tekakor

Dom här tekakorna älskar familjen.

Mina töser hade alltid svår att äta frukost när de gick i skolan. Men varma tekakor med smör på eller pannkaka det funkade.

Tekakorna är väl kanske inte de mest nyttiga men det är bättre att barn äter något på morgonen så de orkar med skoldagen.

Jag har använt vanligt havregryn i receptet men det går ju att byta mot fiberhavregryn.


Tekakor

Ugn 230-250 grader

2,5 dl (fiber) havregryn
5 dl mjölk
50 gram jäst
100 gram smält smör
2 tsk salt
2 msk ljus sirap
Ca 8-9 dl vetemjöl
 (vetemjöl special)





Blötlägg havregryn i mjölk helst några timmar.
Häll i det smälta smöret smula ner jästen
Tillsätt salt och sirap
Arbeta in mjölet.
Låt jäsa till dubbel storlek.


Dela degen i 16 delar.
Forma bitarna till bollar, kavla ut
bollarna med kruskavel.














Låt jäsa på plåt ca 30 minuter.
Grädda ca 5-8 minuter
Låt kallna under duk..










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar