Falukorv är väl en korv som är lika hatat som älskad. När barnen var små fanns den ofta med på veckomenyn hemma hos oss. Numera äter vi det inte så ofta, men ibland är det gott.
Falukorv i ugn med smak av chili och äpple.
4 port.
Ca 800 gr falukorv
½-1 rödlök
1 liten chilifrukt
1 vitlöksklyfta
1 st syrligt äpple
½-1 dl chilisås
2-3 dl grädde
Torkad oregano
salt, peppar
Riven ost
Skär falukorven i tjocka skivor, och ställ dem på högkant som
stubbar i en ugnsform.
Skala och hacka lök och vitlök, kärna ur chilin och hacka även den.
Fräs allt i olja/smör i en kastrull utan att det tar färg.
Tillsätt grädde och chilisås och låt koka upp, och låt puttra ca 10 min.
Är såsen för simmig red gärna av den med lite vetemjöl eller maizena.
Krydda med salt, peppar och oregano.
Skala och tärna äpplet, rör ner äpplet i såsen.
Häll såsen på falukorven och tillsätt riven ost.
Stek korven på 180 gr varmluft ca 20 min.
Servera med potatismos och grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar