torsdag 21 mars 2013

Ugnsrostade rödbetor med halloumiost

Undrar hur många gånger jag har sagt "Nu måste väl vädret vända, så det blir vår" till min man när vi
vaknar på morgonen. Tyvärr verkar inte våren vara i antågande än på en vecka om man ska tro vädergudarna på TV.

Corren efterlyser bilder på våren i gårdagens tidning, undrar var man hittar den..

Återkommer till mina nyttiga rotfrukter igen, här är en lite matigare sallad.
Ugnsrostade rödbetor, hallomiost och rökt sidfläsk.

Rödbetor
Rökt sidfläsk/Bacon
Halloumiost
Ruccolasallad ellaer annan sallad
Dressing
1 del balsamvinäger
2 delar olivolja
Honung (förstärker det söta i rödbetan)
Salt och peppar





Gnid in rödbetorna i lite olja och krydda med salt och peppar.
Ugnsrosta rödbetorna tills de är mjuka
Skala och skiva ner dem.
Tärna sidfläsk/bacon och stek tills fettet smält.
Tärna och stek halloumiosten.
Blanda ost, fläsk/bacon och rödbetor
Häll över dressingen, blanda
Vänd ner sallad strax innan servering.

Detta här är en mumsig sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar