fredag 12 april 2013

Snitsig parmarulle serverad som förrätt!

En vecka i Jönköping på hotell! Hur skoj är det? Tänker tillbaka till slutet av 70-talet när vi tjejer dansade på stadshotellet i Eskilstuna, då träffade vi många affärsresande som bodde på hotellet, tänk! Då tyckte man att de levde ett glamoröst liv. I dag vet jag att det är ensamt att bo på hotell. Numera finns det heller ingen dans på hotellen. Brukar försöka ta en promenad på kvällarna för att få tiden att gå innan det är dags för sängen och sappandet på TV. Har haft funderingar på att skaffa mig en liten lägenhet men vi får se hur det blir.

Fredag och åter hemma i Hagbacken..
Vad blir det för mat?

Huvudet är fullt med ideér på mat. Nu när våren är på gång känner jag för att laga lite lättare mat,
utbudet av grönsaker blir också större och lite billigare.
Men det gäller inte i kväll.

Förrätt
Rullad av Parmaskinka


                                                                               


Parmaskinka
Philadelphiaost
Soltorkade tomater
Stora oliver utan kärna
Persilja
Vitlök
Ruccola sallad
Salt och peppar
Parmesanost
olivolja
 

Hacka vitlök, oliver och soltorkade tomater.
Blanda Philadelphiaosten med hacket.
Lägg ut Parmaskinkan omlott på plastfolié.
Bred på ostmassa och några blad Ruccolasalladen, rulla ihop.
Låt vila i kylen till servering,
 

Grillad Entrecoté med pepparsås,ugnsrostad
potatis och morötter














Allt serverat i en grillpanna.

Morgondagen gömmer nya utmaningar.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar