fredag 20 april 2012

Höstgryta!

I dag känns det som vi är långt i från våren. Vaknade till en dag med regn och snö som har hållt i sig hela dagen. Kändes helt rätt att äta en mustig köttgryta till middag..

Använder  grytbitar av nöt  som jag först bryner i stekgrytan, salta och peppra Tillsätt lök, vitlök, morötter, rödvin, vatten, oxfond, några krossade enbär och peppar. Jag hade även choritzokorv som jag skivade ner som smaksättning.  Ställde grytan i ugnen på 100 gr i ca fyra timmar. Tiden kan variera beronde på storleken på köttet.

Lyft ur köttet och det mesta av morötterna. låt vätskan koka i hop lite. Mixa löken och korven, tillsätt grädde och låt det koka upp. Lägg tillbaka kött och morötter, red av grytan  om det behövs.

Garnera grytan med stekt sidfläsk och servera med ugnsrostad potatis och små steklökar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar