fredag 23 mars 2018

Morotsbiffar

Hittade morötter i grönsakslådan som snart hade gjort sitt..
För att få mer kryddig smak på biffarna blandade jag ner riven rotselleri.

De här biffarna är vegetariska och glutenfria.





Morotsbiffar
300 gram morot
100 gram rotselleri
125 g halloumiost
1 bananchalottenlök
2 ägg
½ dl potatismjöl
½-1 msk honung
½-1 citron rivet skal
1 vitlöksklyfta
(beroende på storlek)
Salt, peppar
Olja, smör












Skala och grovriv rotfrukter, grovriv halloumiost.
Skala och hacka löken och vitlök.
Blanda rotfrukter, lök, vitlök, ost med ägg och potatismjöl.
Smaka av med honung och rivet citron.
Krydda med salt och peppar.
Låt smeten vila ca 10 minuter.
Gör biffar med en sked och stek gyllenbruna i olja/smör

Toppa morotsbiffarna med rostade hasselnötter, ruccola
och smörstekt kapris .
Servera med potatismos eller en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar