söndag 16 juni 2013

Burkskinka med kall sås och färsk potatis.

Vardag igen!
Efter att ha varit tillsammans med mannen "Thord" varje dag i nästan fjorton dagar kände jag lite ångest för att åka väg och jobba. Till saken hör att jag var tvungen att bo borta tre nätter.

Tänk! Vi har varit tillsammans femton år och älskar fortfarande varandras sällskap.
Tillbaka hemma igen möttes vi i dörren, hans tur att åka och jobba..
Nej, så illa var det inte riktigt, men nästan. Vi hann äta tillsammans innan han åkte..

Burkskinka med kall sås och färsk potatis.
Snabbt enkelt och gott.
 
 
Till den här kalla såsen har jag använt:
2 dl Créme fraich
ca 2 msk majonäs
½ hackad röd lök
½-1 dl bostongurka
salt och peppar
 
Rör ihop Créme fraich, majonäs, lök och bostongurka.
Krydda med salt och peppar.
För mer sting på såsen kan man röra i några matskedar sweet chili sås.
 
Det bästa med kalla såser är att man variera smaksättningen.


Kvällen ska jag tillbringa med att göra ingenting!





4 kommentarer:

  1. Hej!
    Du kanske inte ser det här för inlägget är 4 år gammal. Googlade på burkskinka

    SvaraRadera
  2. Hej igen!
    Allt kom inte med. Idag blir det burkskinka och din kalla sås. Den står och gottar sig i kylen nu. Det blir också kokt potatis och ärter, Ebba, till.

    Tack för tipset! Trevlig helg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas det smakar bra.
      Trevlig sommar
      Monika

      Radera
  3. Ja tack, det blev väldigt gott!

    SvaraRadera