måndag 5 maj 2014

Monkans Gubbröra



4 port.

4 medelstora potatisar av fast sort
2 hårdkokta ägg
1 burk matjessill ca 200 g
1½-2 msk sillspad
2 msk hackad dill
2 msk hackad gräslök
½-1 msk skånsk senap
 (smaka er fram)
Salt och peppar
2 skivor grovt rågbröd (Rågkusar)
Smör





  • Koka potatisen till den är mjuk, låt kallna
  • Tärna potatis, ägg och matjessillen 
  • Blanda potatis, ägg och sill med övriga ingredienser.
  • Krydda eventuellt med salt och peppar.
  • Låt gubbröran vila i kylskåp, gärna några timmar så smakerna
    hinner sätta sig.
  • Smält smör i en stekpanna till det är gyllenbrunt (inte bränt)
  • Dela rågbrödet i mindre bitar och stek dem i smöret
    tills de ät knapriga.
  • Servera gubbröran tillsammans med brödbitarna.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar