lördag 11 oktober 2014

Rotfruktssallad

Varför inte bjuda på en färggrann rotfruktssallad nästa gång du ska ha vänner på mat.

Receptet är beräknat till ca 8 portioner

Ca 2 kg rotfrukter
Potatis
Morötter
Palsternackor
Kålrot
Rödbetor, gärna olika sorter
2 rödlökar
Olja
Salt
Peppar
1 burk Svarta urkärnade oliver
1 påse ruccola
Cocktailkapris
Skala alla grönsaker och dela i mindre bitar.
Lägg grönsakerna i en ugnsform
Ringla olja över och krydda med salt och peppar
Stek i ugn  ca 35-40 min på 225 grader. Låt svalna något.
Stektiden beror på storleken på grönsakerna.


Dressing
1 dl olivolja
½ dl vitt vin
2 st rivna vitlöksklyftor
2 msk honung
1 msk dijonsenap
½ dl majonäs
2-3 msk hackad gräslök
Salt, peppar

Blanda ihop alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Häll dressingen över de ljumna rotsakerna.
Blanda i ruccola, oliver och cocktailkaprisen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar