tisdag 16 februari 2016

Biff stroganoff

Biff stroganoff härstammar från Ryssland, skapad av en kock som vann en
matlagningstävling i Sankt Petersburg.
Den är lättlagad och kan serveras med ris, pasta eller potatis.

Biff stroganoff 4 portioner

Ca 600 gram lövbiff
2 gula lökar
200 gram champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
1 burk krossade tomater
1 msk kalvfond
2 dl cremé fraiche
1 dl grädde
1-2 tsk dijonsenap
Salt
Peppar
Olja/smör



Strimla ner lövbiffen.
Skala och skiva ner lök och vitlök fint.
Dela champinjonerna i kvartar.
Stek biffen i omgångar på hög värme i
olja så den får färg, krydda med salt och peppar.
Tillsätt lök och vitlök och till sist svampen.
Häll på vitt vin och låt det koka in.
Sila av vätskan från de krossade tomaterna
och häll i dem i grytan tillsammans med
kalvfond, senap, grädde och cremé fraiche.
Låt grytan koka upp.
Smaka av med eventuellt mer salt och peppar.
Servera med saltgurka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar