måndag 25 september 2017

Kycklinglasagne

Lasagne gör man oftast på köttfärs men i det här receptet har jag använt kycklingfilé och chorizo som är en smakrik spansk korv. Jag lovar att det kommer att bli en ny vardagsfavorit.
Blir det lasagne över, stoppa den i lunchlådan för lasagne funkar utmärkt att värma i mikrovågsugn.


Kycklinglasagne 4-6 portioner

Ugn 200 grader

12 lasagneplattor
600 gram kycklingfilé
1 röd paprika
1 grön paprika
1-1½ dl svarta oliver
50 gram chorizo (pålägg)
Ca 200 gram riven mozzarellaost
Salt, peppar
olja




Strimla kyckling och chorizo.
Dela kärna ur och tärna paprikan, skiva oliverna
Stek kycklingen i olja i en stekgryta, krydda med salt och peppar.
Rör ner paprika, chorizo och oliver. Låt allt steka någon minut.
Ställ åt sidan.


Tomatsås

1 rödlök
2-3 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
1 burk krossade tomater (400 gram)
1 tsk honung eller socker
2 msk kycklingfond
Ca 1 tsk sambal oelek
1 dl grädde
1 dl créme fraiche
Olja
Salt, peppar

Skala och hacka lök och vitlök, fräs löken i olja i en kastrull tills den är mjuk och glansig.
Tillsätt vin, tomater, fond, honung/socker och sambal oelek.
Låt tomatsåsen koka ca 10 minuter på medelvärme.
Rör ner grädde och créme fraiche och smaka av med salt och eventuellt peppar.

Smörj en ugnssäker form.
Varva tomatsås, kycklingröran och mozzarellaost, börja och sluta med tomatsåsen.
Strö över ost. Grädda i 40-45 minuter eller tills lasagneplattorna är mjuka.
Servera lasagnen med en råkostsallad och eventuellt riven parmesanost.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar