måndag 11 juni 2018

Buljongkokt kycklingfilé med kall dragonsås


Säger man kokt kyckling så rynkar många på näsan.
Men tillsammans med denna kalla sås med smak av senap och dragon är det en perfekt bjudrätt på vårens fester eller på en buffé.

Buljongkokt kyckling med kall dragonsås
4 portioner.

Ca 600 gram färsk kycklingfilé

Buljong
2 liter vatten
2 msk salt
1 lagerblad
Ca 20 vitpepparkorn
1 bit purjolök ca 15 cm
1 gul lök
1 morot
1 bit rotselleri ca 5x5 cm










Dag 1
Skala och dela ner grönsakerna i mindre bitar.
Koka upp vatten med kryddor och grönsaker, låt koka ca 15 minuter.
Låt kallna i kylskåp till nästa dag.

Dag 2
Koka upp buljongen, lägg i kycklingfiléerna och låt sjuda ca 10 minuter eller
till en innertemperatur på 63 grader. Låt kycklingen kallna i buljongen.

Dragonsås
2 dl crème fraiche
1 finhackad schalottenlök, ca 3 msk
2 msk majonnäs
2 msk skånsk senap
½-1 msk finhackad estragon
(Dragon inlagd i vinäger)
Börja med den mindre mängden och smaka er fram.
½-1 msk honung
Salt, peppar
Blanda crème fraiche med övriga ingredienser.
Smaka av med salt och peppar.

Servering
Blandad sallad
Smörstekt kapris
Färsk dragon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar