torsdag 24 mars 2016

Kalkonfilé med rosépepparsås



I dag är det många som sätter sig på kvasten och åker till Blåkulla. 

I år står jag över för vi är på semester i USA. Vi ska bila runt i södern i tre veckor. Vi startade i Atlanta, åkte sen vidare till Montgomery och idag har vi kommit till Pensacola. Tyvärr visar sig inte staden från sin bästa sida idag, det är storm, åska och massor av regn. men vi hoppas på bättre väder imorgon.

Påsken är en mathögtid med sill, påskskinka och mycket mer.

Varför inte laga kalkon i påsk?
Det här receptet kommer från min kokbok som jag gjorde efter mitt deltagande i Sveriges mästerkock 2014 (slutade på en fjärde plats).

4 portioner
Ugn 150 grader

Ca 600 gram kalkonfilé
Salt
Peppar
Olja/smör

Salta och peppra i filén, 
Lägg filén i en smörad ugnsform och stek i ugnen tills filén har en
innertemperatur på ca 63-65 grader, låt köttet vila en stund Innan det skivas upp



Sås
2 schalottenlökar
1 msk rosépeppar
1 dl vitt vin
1 dl vatten
2 msk kycklingfond
2 dl grädde
Olja
Salt
Peppar

Skala och hacka löken. Låt den fräsa i olja utan att den tar färg, tillsätt rosépeppar.
Häll på vin, vatten och fond. Låt reducera ner till hälften.
Häll på grädde och låt såsen koka upp, låt såsen småkoka en stund.
Smaka av med salt och peppar. Mixa eventuellt såsen.

Servering
Knaperstekt bacon
Halverade vindruvor

Skiva filén, häll på såsen och lägg på vindruvor och bacon. 

Önskar er alla en Glad Påsk!


1 kommentar:

  1. Hej! Vi har startat ett företag som säljer matprodukter via nätet - många av våra produkter är unika på den svenska marknaden. Bl.a. säljer vi molekylära pärlor som förhöjer både smak och utseende på varje måltid! Gå gärna in på vår sida, http://www.gastronauts.se , och titta runt.

    SvaraRadera