lördag 3 december 2016

Ostkex

Ostkex smakar gott till ett glas bubbel.

Jag har använt mig av västerbottenost i det här receptet men det går också bra att använda andra smakrika ostar som en lagrad svecia eller varför inte Boxholms chiliost.

Ostkex ca 50 stycken 
Ugn 200 grader

200 g smör
5 dl vetemjöl
150 g västerbottenost
1 msk olivolja
Sesamfrön
Vallmofrön










Nyp med fingertopparna ihop smör och mjöl till en smulig deg i en bunke.
(Jag blandade degen i assistenten)
Riv osten och blanda ner den tillsammans med oljan.
Arbeta ihop till en smidig deg och rulla ut till två längder, 3 centimeter i diameter.
Rulla längderna i sesam- eller vallmofrö.
Låt längderna ligga i kylskåp i cirka 30 minuter.
Skär varje längd i 20-25  bitar, cirka 5-6 millimeter tjocka.
Grädda i cirka 10 minuter, eller tills de har fått fin färg.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar