måndag 25 mars 2019

Omelett med räkor



Jag älskar omelett.
Receptet på den här omeletten kommer från min mamma, och har alltid funnits med på bordet vid olika storhelger men också som enkel lunchmat med olika fyllningar.

Ugnsomelett med sparris och räkor. 4 portioner


Ugn 200 grader

4 ägg
2 dl mjölk
2 dl grädde
4 tsk mjöl
Salt, peppar
Smör





Vispa ihop mjölk, grädde och mjöl.
Tillsätt äggen och krydda med salt och peppar.
Häll omelettsmeten i en smord ugnssäker form.
Grädda ca 20 minuter.

Stuvning
1 dl hackad purjolök
4-5 stycken skivad sparris
Smör
Ca ½ dl vitt vin
2 dl grädde
2 dl mjölk
2 msk mjöl
Salt, peppar
Ca 100-150 gram skalade räkor
Färsk dill

Fräs purjolök och sparris i smör i en kastrull utan att det tar färg.
Häll på vinet och låt en del (reducera) koka in.
Vispa ihop mjölk, grädde och mjöl och häll det i kastrullen.
Låt koka under omrörning tills stuvningen tjocknar.
Smaka av med salt och peppar.
Häll den varma stuvningen på omeletten, lägg på skalade och räkor
och grovhackad dill.
Servera med råstekt potatis.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar