söndag 18 oktober 2015

Köttfärssoppa med Yoghurt

Mustiga soppor hör hösten till, eller hur?

Soppan serverade jag med ett glas rött och en gott surdegsbröd.

Vardagslyx!


















300-400 gram nötfärs
2 gula lökar
1 röd paprika
3-4 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 msk färsk hackad salvia
1 msk färsk hackad rosmarin
1 burk krossade tomater
8 dl vatten
2-3 potatisar
2 morötter
3 tärningar köttbuljong (kung markatta)
Salt
Peppar

Olja


Skala och hacka lök (grovt)och vitlök, tärna ner paprikan, skala och tärna potatisen,
slanta ner morötterna.
Bryn färsen i olja, krydda med salt och peppar.
Rör ner lök, vitlök, paprika, tomatpuré och de färska kryddorna. Låt fräsa ytterligare en stund.
Häll på krossade tomater, vatten och lägg i potatis, morötter och buljongtärningarna.
Låt soppan koka ca 10-15 minuter på svag värme eller tills grönsakerna är mjuka.
Smaka av med eventuellt mer salt och peppar

Servera soppan med
Turkisk yoghurt
gärna smaksatt med lite citronskal, honung, timjan, salt och peppar


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar