tisdag 13 november 2018

Rågbullar med russin

Dags att fylla på frysen med frukostbröd?

I går bakade jag rågbullar med russin och solroskärnor.
Bröd som innehåller russin blir så saftigt och gott
och är brödet nybakat med smör på som smälter och ett gott pålägg,
ja då är man nästan i himlen..


Rågbullar med russin 16 stycken
Ugn 230-250 grader

50 gram jäst
5 dl filmjölk
½ dl olja
1 dl solrosfrön
2 dl fint rågmjöl
1-1½ dl russin
ca 8 dl vetemjöl
1 msk salt














Smula jästen i en bunke, värm degvätskan och blanda med oljan. 
Rör ut jästen med lite av degvätskan, tillsätt sen resten av degvätskan,
solroskärnor, rågmjöl, russin och nästan allt mjöl.
Bearbeta degen i maskin ca 5 minuter, tillsätt salt och bearbeta degen
ytterligare någon minut.
Låt jäsa till dubbel storlek ca 30 minuter.
Dela degen i 16 delar, forma bröd.
Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
Grädda brödet ca 10 minuter. Låt kallna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar