söndag 18 mars 2012

Fylld schnitzel

De senaste veckorna har man kunnat köpa benfri kotlett til ett bra pris i flera livsmedelsbutiker. Benfri kotlett är utmärkt till schnitzel och rulllader.

Skär kotletten i ca 2 cm tjocka skivor, banka ut dem med en köttklubba.
Här har jag brett på skånsk senap och fyllt schnitzeln med rökt skinka, ost och kryddat med örtkrydda och rökt paprika.
Panera i mjöl, ägg och ströbröd.
Stek Schnitzlarna på medelvärme. Krydda med salt och peppar.

Tips!!
Det går utmärkt att frysa färdigpanerat kött.




Serverade Schnitzeln med hemmagjorda
pommes frites och en sås smaksatt med oliver och soltorkade tomater,
Sältan från oliver passar utmärkt som smaksättare i såser.










En fräsch tomatsallad är alltid god.
Tänk på att lite sötma framhäver smaken i tomaterna.

Här har jag gjort en dressing på olivolja, vinäger, salt, peppar och lite honung.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar