måndag 7 maj 2012

Ceasarsallad

Det har varit dåligt med bloggande under några dagar, har inte haft tid. Har tillbringat många timmar på Gästis senaste veckan med förberedelser dels för bokningar och dels för att Tiomila orienteringen avgjordes i skogarna. Har sett många pojkar och även flickor i träningskläder under senaste dagarna. Jag kan säga att de hade inget fel på aptiten. Mycket mat har vi lagat.. Efter att ha catrat ut sista sändningen på lördagen avslutade vi kvällen med en pizza på en av ortens pizzerior.

Jag är ganska sliten efter helgen och känner inge större inspiration för matlagning..
Så det fick bli en Ceasarsallad men i stället för kyckling serverade jag den med ägg och skaldjur. Det här är en storsäljare på Gästis sommartid.


Ceasardressing
2 äggulor
1 msk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
½ msk vitvinsvinäger
1 msk kapris
2 små sardellfileér
ca 4 dl rapsolja
1 dl parmesanost
Lägg allt förutom osten i en matberedare. Tillsätt oljan i en tunn stråle tills dressingen får en lagom konsistens. Rör ner osten.


Blanda dressingen med romansallad.
Servera med skaldjur, ägg och brödkrutonger.
Garnera gärna med finhackad rödlök och citron.
Servera gärna med ett glas vitt vin...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar