lördag 6 oktober 2012

Kantarell lasagne med helstekt biff

Nytt jobb!
Detta har medför att jag har haft svårt att hinna med att blogga.
Efter att ha städat huset och handlat blev det så äntligen helg...

Tanken var att servera Carpaccio till förrätt, men den svenska oxfilén var hutlöst dyr denna vecka så det fick bli avokado med kräftröra istället.
Blanda kräftstjärtar med majonäs, rödlök, dill, pressad citron och lite sweetchile sås. Smaka dig fram så det inte blir för mycket smak av sweetchili såsen.  Tänk på att låta kräftstjärtarna rinna av ordentligt i en sil. Pressa ur ytterligare vätska innan den blandas med majonäsen.
Krydda med salt och peppar

Servera den med en halv skivad avokado, citron och dill.



Till varmrätt lagade jag helstekt biff med skysås samt kantarell lasagne.

Kantarelllasagne
Gör en Bechamelsås smaksätt med ost.
Stek kantarellser i smör krydda med salt och peppar, (timjan)
Varva färska lasagne plattor med ostsås och kantareller. avsluta med såsen.
Sätt in i ugnen och grädda ca 20-25 min i 200 gr.
Varmluft 180 gr.
Låt kallna något, skär ut rutor servera till en bit kött istället för potatis.



Underbart gott med den krämiga lasagnen ihop med en köttbit.
Kvällen avslutades i soffan med lite slötittande på TV.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar