fredag 12 oktober 2012

Saffranspannacotta med syrligt äpple

Ensam hemma i soffan, mannen på väg till Gotland för att hälsa på dottern.
Jag har haft en trevlig dag tillsammans med mina föräldrar som var på besök. Det blev en långlunch med mycket prat och skratt. Vi hann också med ett besök i handelsträdgården innan det var dags för dem att åka hem. De tycker inte om att köra i mörker nu när de har blivit äldre.

Tänker ni äta dessert i helgen? Varför inte pröva saffranspannacotta. Receptet kommer från
"Halv åtta hos mig" vet inte vilken säsong. Pannacottan smakar underbart ihop med de inkokta äpplerna och rostade hasselnötterna.

Saffranspannacotta med inkota äpplen och
rostade hasselnötter
5 dl grädde
0,5 dl socker
1 pkt saffran
2 gelatinblad

Lägg gelatinbladen i vatten ca 5 min.
Koka upp grädde, socker, saffran.
Ta av kastrullen från värmen och lägg i de urkramade gelatinbladen och låt dem smälta.
Häll upp i portionsglas eller formar klädda med gladpack och ställ i kylen för att stelna.



Inkokta äpplen
3 dl vatten
300 gr socker
1 st stjärnanis
1 st äpple hårt och syrligt

Skala och tärna äpplet.
Koka upp socker, vatten och stjärnanis.
Ta av kastrullen från värmen och tillsätt äppletärningarna.
Plocka bort stjärnanisen och låt lagen kallna

Servera pannacottan med äpplelagen och rostade/hackade hasselnötter.

ÖNSKAR ER ALLA EN TREVLIG HELG!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar