måndag 10 september 2018

Fylld fläskfilé med tomatsås


Fläskfilé är enkel festmat som är lätt att tillaga, tillagar man den sen i ugn inlindad i bacon så blir den saftig och smakrik.

Fylld fläskfilé med tomatsås.
4 portioner
Ugn 150 grader

Ca 600 gram fläskfilé
Salt, peppar
1 mozzarellaost
5-6 strimlade soltorkade tomater i olja
Färska basilikablad
Ca 150 gram bacon
Olja/smör

Skär ett längsgående snitt i fläskfilén, men inte helt igenom.
Banka köttet försiktigt jämntjockt ca 1 cm, krydda med salt och peppar
Fördela bitar eller riven mozzarellaost, strimlade tomater och basilikablad över filen. Rulla ihop filén hårt, rulla in filén sen i bacon.
Bryn köttet runt om i olja/smör, lägg över köttet i en ugnsform. Stek mitt i ugnen till en innertemperatur på 63 grader.


Tomatsås
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad basilika
1 msk tomatpuré
½-1 dl vitt vin
200 gram krossade tomater (½ burk)
1 msk kycklingfond
1 dl grädde
Salt, peppar
Skala och hacka lök och vitlök, fräs löken i olja utan att den tar färg.
Tillsätt tomatpuré och basilika låt fräsa en stund. Häll vin och låt det mesta koka in.
Häll i tomater och fond, låt koka på medelvärme utan lock ca 10 minuter.
Mixa såsen och tillsätt grädde, smaka av med salt och peppar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar