måndag 22 april 2013

Kycklingrullader med morotskräm och klyftpotatis


En helg med sol och värme.
Äntligen kom det då lite värme, har tillbringat större delen av helgen ute i trädgården med lite vårpyssel, men det har också blivit några timmar i solstolen.

Barn har vi också haft på middag, Vi åt upp de sista kräftorna vi hade i frysen tillsammans med aioli och kryddostgratinerade baugetter till förrätt. Kryddost äter vi inte så ofta, men det är en ost som smakar jättegott till kräftor.


















Jag hade kyckling kvar sen en tidigare middag som jag gjorde rullader av. Jag använder ofta lårfilé tycker att det köttet blir saftigare vid tillagning. Morotskrämen är lätt att tillaga och smakar underbart ihop med den citronkryddade kycklingrulladen.
Lårfile (bankade) eller bröstfilé
Bacon
citron skalet
Vitlök
Persilja
Salt och peppar
Mixa ihop riven citron, vitlök och persilja.
Lägg ut filéerna, krydda med salt och peppar
Bred ut kryddmixen på filéerna och rulla ihop.
Rulla därefter in rulladerna i en baconskiva.
Bryn rulladerna i stekpannan. Stek klart i ugnen på 150 gr.


Morotskräm
Morötter
Lök
Vitlök
Vatten eller grönsaksbuljong
Brynt smör
Salt och peppar
Koka motötter, lök och vitlök mjuka i saltat vatten eller grönsaksbuljong.
Häll av vätskan och mixa till en kräm.
Smaksätt med brynt smör.
Krydda med salt och peppar.

Citronerna har jag ugnsrostat tillsammans med rulladerna. Tänk bara på att tvätta dem ordentligt.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar