lördag 6 april 2013

Rökta pilgrimsmusslor med ärtkräm.

En ny leksak i köket..
Smoking Gun, såg denna lilla manick i matprogrammet  masterchef Australien. Har en snäll man som genast började leta på nätet för att hitta den.
En liten pistol som man kan kallröka mat med.
Pris 1 500 kr.












Vi kallrökte pilgrimsmusslor, det tog ca två minuter,  lindade därefter in dem i bacon och stekte dem.
Serverade med en grön ärtkräm och en sträng tigersås (finns på Flaska).

Grön ärtkräm
1 Schalottenlök
1 liten vitlöksklyfta
2 dl gröna ärtor
½ dl vitt vin
1 dl grädde
1 msk grönsaksfond
Salt och peppar
Några droppar pressad citron





Skala och hacka lök och vitlök fräs i olja utan att det tar färg.
Tillsätt ärtorna och vitt vin, låt vinet reducera något så syran försvinner,
Tillsätt grädde och grönsaksfond, låt småkoka ca 10 min.
Mixa och sila krämen så skalen försvinner.
Värm upp krämen krydda med salt, peppar och citron.
Linda in pilgrimsmusslorna i bacon och stek dem ca 1min på var sida.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar