måndag 9 september 2013

Rullader med ugnsrostad potatis och morötter.Vilket väder vi har, man blir smått euforisk, september och det är fortfarande sommarvarmt. Men i veckan skulle väl regnet komma och med det även hösten antagligen.

Bott hos bästa vänner i helgen när jag jobbat, det är alltid roligare än att bo på hotell. Vi hjälps alltid åt att laga mat på kvällen samtidigt som vi dricker ett glas vin. I lördags hade jag bestämt mat och handlat till kvällens middag. På menyn hade vi laxrullad med wokade nudlar och grönsaker samt smörsås. (receptet finns på bloggen sen tidigare)
Hela familjen var lyrisk! Sonen i huset sa att det var en av de bästa fiskrätter han hade ätit. Sånt värmer när man lagt ner tid och omsorg på maten man serverar..

Tänk vad roligt det vore att stå i en av de större livsmedelsbutikerna under bästa rusningstid och laga mat, få människor att förstå att bra och vällagad mat inte behöver vara dyrt eller krångligt. Blir i bland ledsen när jag tittar ner i människors kundvagnar och ser deras val av mat, framför allt om de har barn med sig.

Vår söndags middag tillagade jag medans mannen satt upphängd på en barstol i köket..

Rullader med ugnsrostad potatis och morötter


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Rullader är bra mat, man kan i princip fylla dem med det man har hemma.
Dessa är dock fyllda med kantareller och sedan inrullade i Lardo.
(Italienskt grisfett) återkommer med bilder och mer information om fettet senare i veckan.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar