söndag 14 juli 2013

Biff med Natcho chips

Blir ni aldrig trötta på färsk potatis? Det blir jag. Jag kokar färsk potatis, jag ugnsrostar färskpotatis och jag steker kokt färsk potatis.

Så i kväll blev det lite  Mexico...
Ja, givetvis hade vi en snaps Tequila.

Stekt biff med ostgratinerade nachochips
och wookade grönsaker.

















 
Ostsås ca 4 port
Smör
2 msk mjöl
1 dl grädde
2 dl mjölk
100 gr riven cheddarost
Salt och peppar
Italiensk salladskrydda
  • Smält smör i en kastrull
  • Vispa ihop mjölet med grädde och mjölk.
  • Häll blandningen i kastrullen.
  • Låt koka upp och låt sedan småkoka på svag värme
    tills den tjocknar. såsen ska vara ganska tjock.
  • Tillsätt riven cheddarost
  • Krydda med salt, peppar och Italiensk sallads krydda.
 
Wookade grönsaker
Rödlök
Paprika Gärna blandade färger
Zucchini
  • Strimla grönsakerna, fräs snabb i olja.
  • Krydda med salt och peppar
  • Blanda grönsakerna med nachochips.
  • Ringla över ostsås
  • Gratinera i ugnen på grill 200 gr tills chipsen börjar få lite färg. 
Servera chipsen med stekt skivad biff, tacosås, red jalapeno, och guacamole.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar